HTML

A versenymotor szerelése

A MAMI versenymotor-szerelő képzést indított. Blogunkon követjük az oktatás menetét.

Friss topikok

Linkblog

Hogy lesz valakiből versenymotor-szerelő?

2010.01.25. 16:35 :: lehelmate

Iskolában a versenyszerelők képzése egy 2007. novemberi felkérés eredménye, melyet Tütös Zoltán, a Kakucsring egyik üzemeltetője, és a Talmácsi Motorsort Egyesület kezdő pilótáinak edzője intézett az Mamihoz – Sebestyén Péternek keresett szerelőket.

MamiVIP: Kép 462

2008 februárjában szerelőválogatásra került sor, ami három lépcsőben történt. Az elsőként hét diákot választottak ki tanulmányi eredményeik alapján. A második lépcsőben a jelöltek mentális terhelhetőségére voltak kíváncsiak. A harmadik teszt egyéni szerelési feladatban volt – a diákok nem estek át semmiféle speciális előképzésen, kizárólag iskolai tanulmányaikra hagyatkozhattak.

Az első körben végzett diákok mind el tudtak helyezkedni. Ketten Sebestyén Péter nemzetközi szereplésének háttéremberei, hármat a Pannónia Ring saját szervizében illetve a Talmácsi Motorsport Egyesületnél felváltva foglalkoztatnak. A másik két diák a szakma más ágazatát választotta a túlzott terhelés miatt.

MamiVIP: Kép 007

A második válogatás tizenkét diákkal 2009 februárjában, az előző évi program szerint történt. Ketten az időközben megalakult Mami ÉSE versenyszerelőjeként, hárman a Talmácsi Motorsport Egyesületnél, öten a Team Yamaha Fehérnél helyezkedtek el, míg egy diák a Full Gas Racing Team-hez került. Ketten sajnos alkalmatlannak bizonyultak a pályára.

MamiVIP: Kép 062

2009 szeptemberében indult a Versenyszerelő Iskolai Program, vagyis a MAMI VIP. Ez külön, iskolaidőn kívüli szakkör jellegű foglalkozást jelent, amely szakmailag előkészíti a diákokat erre a speciális szakmai ágazatra. A program tavaly októberben indult harminchét fővel, és 2010. február 15.-ig tart. Mivel lemorzsolódnak néhányan, ezért a program befejeztével kb. 12-15 diák jut gyakorlati lehetőséghez versenycsapatoknál még a szezon kezdete előtt.

Szólj hozzá!

Címkék: kezdetek mami vip

A bejegyzés trackback címe:

https://versenymotorszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr371701157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása